Menu

Is het veilig wonen in de grote steden?

april 23, 2017 - Wonen
Is het veilig wonen in de grote steden?

In Nederland heerst er een gevoel van onveiligheid en dit word verspreid door politiek dat selectief met politierapporten omgaat. Criminaliteit en inbraken nemen juist af maar als je naar de nieuws kijkt zou je dit niet denken. Dit komt door selectieve berichtgeving en de nadruk dat op het negatieve word gelegd.

Waarom worden we zo bang gemaakt?

Natuurlijk ontkennen we niet dat criminaliteit niet bestaat en dat er niet word ingebroken bij mensen thuis. Het is alleen niet zo erg uit de hand gelopen als de media doet denken. Inbraken en criminaliteit komen over de hele wereld voor. Probeer maar een land te bedenken dat er geen last van heeft. Toch is Nederland een van de veiligste landen in de wereld en hebben we de laagste criminaliteit cijfers in de wereld. Als er een moord in Nederland wordt gepleegd is het groot nieuws maar in het buitenland sterven er in de grote steden elke dag mensen als gevolg van misdaad.

We mogen blij zijn

We mogen blij zijn dat we in Nederland wonen en dat een moord schokkend is maar moeten we ons onveilig voelen? Ik vind van niet want als ik in de nacht buiten loop voel ik me veilig. Thuis voel ik me ook veilig maar dit betekent niet dat ik de deur niet op slot doen. Sterker nog ik heb sloten laten plaatsen door een slotenmaker Den Haag. Naïef ben ik niet en ik weet dat de dingen die we niet verwachten vaak wel gebeuren. Zo dacht ik nooit een auto ongeluk mee te maken. Het is iets waar je over leest maar nooit zelf meemaakt, toch? Nee, we kunnen alles meemaken en moeten er op voorbereid zijn. Daarom heb ik dan ook voor een slotenmaker Den Haag gekozen voor het plaatsen van sloten op mijn deuren. De slotenmaker Den Haag heeft tegenwoordig namelijk veel ervaring met het beveiligen van woningen.

Extra gevoel van veiligheid

Ik denk niet dat er ooit ingebroken gaat worden maar het is beter om voorbereid te zijn. Naast de sloten die de slotenmaker Den Haag heeft geplaatst heb ik ook nog een aantal camera’s geplaatst. Dit heb ik zelf gedaan en de camera’s heb ik zelf heel goedkoop gekocht bij Media Markt. De camera’s zijn weer via Wifi verbonden met een Cloud van Google waar alles extern word opgeslagen. Als er ooit iets gebeurd kan ik het altijd terug kijken want niemand behalve ik kan erbij.

Dit zijn natuurlijk stappen die ik zelf onderneem om me veilig te voelen en het gevoel is waar het om gaat. Zijn de camera’s echt nodig? Nee, ik denk het niet maar ik vind ze wel tof want ik ben gek op technologie en voel me er veiliger door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *