Menu

Wonen en leven in een grote stad

juli 7, 2016 - Wonen en leven
Wonen en leven in een grote stad

Waar in Nederland je woont, heeft een grote impact op je leven. Het beïnvloed je inkomen, uitgaven, wat je kunt sparen en hoe je leven eruit zal zien.
Hoe kiezen mensen waar ze willen wonen?

De factoren dat vaak meespelen bij de keuze zijn beschikbare banen, kosten, scholen, criminaliteit en bevolkingsdichtheid. Elke stad heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen in deze gebieden maar de grote steden zijn weer een categorie op zich. Laten we eens kijken naar de voordelen dat een grote stad biedt.

Vervoer

openbaar vervoerIn een grote stad is het moeilijk om met de auto rond te komen en het parkeren is meestal een drama maar toch zien we het vervoer in de grote steden als een voordeel. In een grote stad zoals Rotterdam, Amsterdam of Den Haag heb je namelijk uitstekende openbare vervoer. In een grote stad is alles met elkaar verbonden met een grote netwerk van trams, metro’s en bussen. Je kunt je dus heel makkelijk verplaatsen in een grote stad. Als je in een grote stad woont, heb je ook altijd alles binnen loopstand een. Als je in een grote stad 10 minuten in welke richting dan ook loopt kom je een hoop winkels tegen die van alles verkopen. Je kunt ook veel plekken makkelijk bereiken met de fiets en dit gaat vaak zelfs makkelijker dan met de auto. Het vervoer in een grote stad is dus uitstekend, tenzij je toch heel graag met de auto wil rondrijden.

Entertainment

museumIn een grote stad hoef je nooit ver te zoeken wanneer je op zoek bent naar entertainment, mocht dit nou een museum, bioscoop of een club zijn. In de grote steden zijn er veel attracties. In de grote steden vind je diverse museums en monumenten die je kunt bezoeken. Je hebt ook meerdere bioscopen en theaters. Wil je toch liever losgaan? Dan hoef je nooit ver te zoeken naar een club of een gezellige bar.

Winkelen en eten

winkelenHet fijne voor de meeste mensen blijft toch het winkelen in de grote steden want er is zoveel keuze! Je kunt wel dagen doorbrengen door de diverse winkelstraten in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Ook voor lekker eten moet je zeker in een grote stad wonen. Je hebt in de grote steden mensen van diverse etniciteit en elk met zijn eigen unieke gerechten. Je hebt zoveel keuze dat je enkele jaren nodig hebt om alle gerechten uit verschillende landen uit te proberen.

Sociale leven

nachtlevenIn een grote stad wonen heel mensen en hierdoor heb je veel meer kansen om nieuwe contacten te maken. Een grote stad biedt ook meer kansen om dingen te doen. Het nacht leven in een grote stad is bijvoorbeeld heel druk en je kunt zo veel mensen leren kennen. Daten gaat ook makkelijker in een grote stad omdat er meer mensen wonen. Je hebt meer kans dat je nieuwe mensen leert kennen in een grote stad dan een kleine waar veel minder mensen wonen.

Kosten

Je zou denken dat een grote stad alleen maar voordelen bied maar dit is niet helemaal waar. Een grote stad heeft wel meer kosten. Het is veel duurder om in grote stad te wonen omdat de huur gewoon veel hoger ligt. Je betaalt in een grote stad meestal veel voor weinig. Voor gemiddeld 900 euro kun je een klein appartement huren in een grote stad, waar je in een kleine huis hier al een huis van kunt huren. Kopen is ook nogal duur in een grote stad. Je moet dan ook goed de kosten overwegen en een budget maken voordat je naar een grote stad verhuist.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *